Dit mag je verwachten in het winternummer van Apache Magazine

2 december 2021 Redactie Apache
voetbal magazine
(© Zinzi Moons)

Is het voetbal nog uit de greep van het grote geld te halen? Hoe kunnen we voorkomen dat migranten misbruikt worden in een pervers geopolitiek spel, zoals Wit-Rusland deed? Waarom is de kunstwereld in de ban van het drieletterwoord NFT?

Het zijn slechts enkele van de vragen die we in het nieuwe nummer van Apache Magazine proberen te beantwoorden.

Vanaf 15 december is het winternummer te koop in boekhandels en dagbladwinkels over heel Vlaanderen. Dit eerste nummer van de tweede jaargang is opnieuw goed voor bijna 100 pagina’s straffe journalistiek en duiding.

Het magazine lezen

Wil je geen enkel Apache Magazine missen? Voor 50 euro ontvang je vier nummers in je brievenbus of leg je het onder de kerstboom.

Zo brengen we de Antwerpse bouwwoede onder Bart De Wever in kaart, en denken na hoe we de zwarte bladzijden van de Belgische geschiedenis moeten lezen en in herinnering brengen.

Verder in dit winternummer bericht schrijver Marnix Peeters vanuit de tegendraadse Oostkantons, en buigt onze nieuwe columnist Louise Hoon zich over de impact van de cororonacrisis op de Europese Unie.

We publiceren ook een hartverscheurend verslag vanuit ‘de hel van Diyarbakir’, de gevangenis waar de Koerdische journalist Zehra Doğan bijna drie jaar vastzat.

Klik op de inhoudstafel hieronder om ze in groter formaat te bekijken.

inhoudstafel 5

LEES OOK
Frank Olbrechts / 05-01-2022

NFT: duurzaam verdienmodel voor kunstenaars of wankel piramidespel?

(Ver)kopers van digitale kunst werpen zich massaal op NFT’s: is de bubbel gedoemd te barsten?
nft tezos crypto cryptocurrency