Vlaamse miljoenen op maat van mediabonzen

 Leestijd: 7 minuten

2

Terwijl Vlaamse mediabedrijven in 2020 miljoenenwinsten boekten, stopt de Vlaamse Regering hen miljoenen toe vanuit het corona-relanceplan. De Vlaamse Regering ontpopt zich zo als een extra geldkraan voor de al zwaar gesubsidieerde grote Vlaamse mediabedrijven, die met ...

In het kort

Terwijl mediabedrijven in 2020 miljoenenwinsten boekten, stopt de Vlaamse Regering hen 35 miljoen euro toe vanuit het corona-relanceplan. Het geld dient om “een innovatief digitaal transformatieprogramma uit te rollen”, met onder meer een “optimalisatie van data captatie en data flows”, de ontwikkeling van “smaakverbredende algoritmes” en de uitwerking van “innovatieve aanbevelingsstrategieën”.

Dat is schoon nieuw Vlaams om te zeggen dat de Vlaamse Regering creatief belastinggeld zal doorsluizen naar de chronisch hongerende portefeuilles van de Vlaamse mediabonzen. De Vlaamse Regering ontpopt zich zo als een extra geldkraan voor de al zwaar gesubsidieerde grote Vlaamse mediabedrijven, die met belastinggeld op veroveringstocht trokken naar Nederland en hun aandeelhouders enorme dividenden uitkeren.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid