Vrouwen fietsen moeizaam het gat dicht

 Leestijd: 9 minuten

7

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen verdient zondag dertien keer minder dan de mannelijke tegenhanger. Vrouwen rijden stilaan het gat dicht, maar de strijd verloopt moeizaam. Er is nog een behoorlijk lange ...

In het kort

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen verdient zondag dertien keer minder dan de mannelijke tegenhanger. Vrouwen rijden stilaan het gat dicht, maar de strijd verloopt moeizaam. Er is nog een behoorlijk lange weg af te leggen voor de gelijkschakeling van vrouwen in het wielrennen.

“We moeten ons afvragen wat we met ons beperkt budget doen”, zegt Griet Langedock, medeorganisator van Gent-Wevelgem, dat vorige zondag (28/03) de tiende editie van de vrouwenversie beleefde. “Pompen we het weinige geld in het verhogen van de prijzenpot of proberen we vrouwenwielrennen op een andere manier populair te maken? Bijvoorbeeld door rechtstreekse tv-beelden, livestreams of een mooi startpodium.”

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid