‘Geen tweede prik met Pfizer-vaccin nodig voor wie al Covid-19 doormaakte’

 Leestijd: 2 minuten

2

Mensen die Covid-19 doormaakten, hebben voldoende aan één prik met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Een onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Nature toont dat de gewenste immuunreactie bij mensen die eerder Covid-19 doormaakten al even fors is ...

In het kort

Mensen die Covid-19 doormaakten, hebben voldoende aan één prik met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Een onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Nature toont dat de gewenste immuunreactie bij mensen die eerder Covid-19 doormaakten al even fors is na één dosis als bij personen die de ziekte niet doormaakten en twee dosissen kregen.

Dit biedt volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) alleszins mogelijkheden. “Wellicht heeft ongeveer 20% van de bevolking Covid-19 doorgemaakt. Wanneer die groep geen tweede prik meer nodig heeft, dan zouden sneller vaccins kunnen vrijkomen voor andere mensen. De vraag is enkel hoe je zoiets logistiek aanpakt.”

(Foto: CC BY-SA 3.0 Arne Müseler)

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid