Christophe Busch: ‘Een democratische samenleving heeft radicalisme nodig’

 Leestijd: 4 minuten

1

Hoewel de gezondheidscrisis als een rode draad doorheen een woelig eerste jaar liep, kwamen ook heel wat andere samenlevingsvraagstukken bovendrijven voor het nieuwe Hannah Arendt Instituut. Criminoloog Christophe Busch, sinds april directeur van de instelling, buigt ...

In het kort

Hoewel de gezondheidscrisis als een rode draad doorheen een woelig eerste jaar liep, kwamen ook heel wat andere samenlevingsvraagstukken bovendrijven voor het nieuwe Hannah Arendt Instituut. Criminoloog Christophe Busch, sinds april directeur van de instelling, buigt zich met de bril van de Duits-Joodse filosoof over de actualiteit.

“Corona heeft de context danig veranderd”, zegt Busch. “Er is een globale druk op het systeem komen te staan waardoor protest vandaag veel ontvlambaarder is. Dat hoeft niet noodzakelijk negatief te zijn. Er ontstaat een dynamiek die tot positieve sociale veranderingen kan leiden. Maar evengoed slaat de wijzer de andere kant uit en vervallen we in desinformatie, complottheorieën en toegenomen ongelijkheid.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid