Smeltende gletsjers luiden klimaatalarm

 Leestijd: 5 minuten

0

Zelfs bij een relatief beperkte stijging van de wereldwijde temperatuur is de meerderheid van de tropische gletsjers in gevaar. Dat gletsjers smelten door klimaatopwarming heeft directe gevolgen voor miljoenen mensen die in de Andes of aan ...

In het kort

Zelfs bij een relatief beperkte stijging van de wereldwijde temperatuur is de meerderheid van de tropische gletsjers in gevaar. Dat gletsjers smelten door klimaatopwarming heeft directe gevolgen voor miljoenen mensen die in de Andes of aan de voeten van de Himalaya wonen, maar ook hier zullen we niet gespaard blijven.

In de film Samuel in the Clouds volgen we een Boliviaanse man die een berghut openhoudt nabij de top van de Chacaltaya-berg. Ooit baatte hij er met zijn vader ‘The world’s highest elevation ski resort!’ uit. Nu heerst er vooral stilte: door de klimaatopwarming is de gletsjer waarop geskied werd gesmolten, en het gebied ligt er verlaten bij. De bergtop laat Samuel echter niet los.

Leden van Apache kunnen de documentaire Samuel in the Clouds online bekijken in Cinema Apache tussen 2 en 18 april.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid