Consultancybedrijven op zoek naar eigendommen van sociale huurders

 Leestijd: 6 minuten

3

Vijf consultancybedrijven gaan buitenlands vastgoed van sociale huurders opsporen. Ze doen dat in opdracht van Vlaamse sociale huisvestingmaatschappijen. Het Vlaams Huurdersplatform noemt de uitvoering van de opdracht onvoldoende transparant en hekelt de negatieve beeldvorming van sociale huurders in ...

In het kort

Vijf grote consultancybedrijven gaan voortaan in opdracht van Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappijen op zoek naar vermeende bezittingen van huurders in het buitenland. Indien zij een eigendom van iemand aantonen, komt die niet langer in aanmerking als sociale huurder.

Het kader daarvoor is raamovereenkomst met vijf adviesbureaus, waaronder twee ledenbedrijven van de multinationals BDO en Mazars, en drie Nederlandse bureaus gespecialiseerd in de ‘handhaving’ op het gebied van sociale zekerheid. Vier van de vijf bedrijven leverden voordien al gelijkaardige diensten voor de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven, blijkt uit een document uit januari van dit jaar.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid