‘Hoog tijd om extreemrechts opnieuw te abnormaliseren’

 Leestijd: 9 minuten

31

Extreemrechts is onmiskenbaar wereldwijd electoraal in opmars. De stroming is mainstream geworden en wint aan legitimiteit en politieke invloed. In hun boek maken historicus Vincent Scheltiens (UAntwerpen) en regionale ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt een klare analyse en ...

In het kort

Extreemrechts is onmiskenbaar wereldwijd electoraal in opmars. Daarenboven nemen geweld en aanslagen vanuit die hoek hand over hand toe. Extreemrechts is vandaag mainstream geworden en wint aan legitimiteit en politieke invloed. In hun boek maken historicus Vincent Scheltiens (UAntwerpen) en regionale ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt een klare analyse en reiken ze vinnige voorstellen aan ter bestrijding.

“De term fascisme wordt vandaag overal te pas en te onpas gebruikt. Het grote gevaar vandaag is niet zozeer de machtsgreep van een fascistische partij, maar wel de electorale groei van extreemrechts en de normalisering ervan in politiek en media.”

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid