Uitvoering van Vlaamse fietsinvesteringen hinkt achterop

 Leestijd: 3 minuten

3

De Vlaamse Regering trekt de komende jaren veel geld uit voor investeringen in fietsinfrastructuur. Al is er wel nog een verschil tussen plannen maken en ze (tijdig) uitvoeren. Van het in 2017 gelanceerde fietsinvesteringsplan van voormalig ...

In het kort

De Vlaamse Regering wil meer inzetten op investeringen in fietsinfrastructuur en trekt daar grote bedragen voor uit. Al is er wel nog een verschil tussen plannen maken en ze (tijdig) uitvoeren.

Van het in 2017 gelanceerde fietsinvesteringsplan van voormalig mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) is vandaag slechts een vierde uitgevoerd, zo blijkt uit cijfers van het Vlaamse Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Nog eens 11% van de werken is in uitvoering, terwijl een vijfde van de werken uitgesteld of volledig stopgezet werd. Iets meer dan 40% van de werken is nog in voorbereiding, wat wil zeggen dat daarvoor studies lopen of dat er onteigeningen plaatsvinden.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid