Pleidooi voor de essentiële economie

 Leestijd: 8 minuten

2

De overheid moet dringend investeren in de essentiële economie om de broodnodige sociaal-ecologische transitie te volbrengen, betoogt onderzoeker Sarah De Boeck. Een lokaal verankerde economie, die werk verschaft aan kortgeschoolden, biedt volgens haar de beste garantie ...

In het kort

De overheid moet dringend investeren in de essentiële economie om de broodnodige sociaal-ecologische transitie te volbrengen. Onderzoeker Sarah De Boeck betoogt dat een lokaal verankerde economie, die werk voorziet voor kortgeschoolden, de beste garantie biedt om sociale ongelijkheid en ecologische roofbouw aan te pakken.

De grondpositie van lokale besturen is daarbij cruciaal, stelt De Boeck. “Beschikbare en betaalbare ruimte wordt de komende decennia in steden dé prioritaire inzet van degelijk stedelijk beleid”, schrijft ze. “Zeker in steden die een bevolkingsgroei kennen en waar grondschaarste opkomt, ontstaat er een enorme competitie tussen functies.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid