Vlaams Belang en N-VA tegen verhoging minimumlonen in Europa

 Leestijd: 7 minuten

14

De stemming in het Europees Parlement over een resolutie voor een minimumloon wijst op een diepe verdeeldheid over sociale thema’s. Rechtse partijen moeten een akkoord slikken over de strijd tegen ongelijkheid en armoede onder de werkende ...

In het kort

Het Europees Parlement nam op 10 februari in plenaire zitting een resolutie aan over “het terugdringen van ongelijkheid, met speciale aandacht voor armoede onder werkenden”. De tekst stelt een verhoging van de minimumlonen tot boven de armoedegrens voorop. Twee andere werkpunten zijn gelijke arbeidsvoorwaarden voor platformwerkers en een betere balans tussen werk en privéleven.

De Europarlementsleden van Vlaams Belang en N-VA stemden tevergeefs tegen de resolutie. Alle andere Vlaamse Europarlementsleden stemden voor. De stemming in het parlement wijst op een diepe verdeeldheid over sociale thema’s, die ook bij eerdere stemmingen al tot uiting kwam.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid