Parket-generaal vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid Dries Van Langenhove

 Leestijd: 1 minuut

6

De Gentse procureur-generaal heeft Kamervoorzitter Elian Tillieux (PS) een verzoek gestuurd om de parlementaire onschendbaarheid van Kamerlid Dries Van Langenhove op te heffen. Van Langenhove wordt, als zelfverklaarde eindbaas van de neofascistische jongerenorganisatie Schild & Vrienden, ...

In het kort

De Gentse procureur-generaal heeft Kamervoorzitter Elian Tillieux (PS) een verzoek gestuurd om de parlementaire onschendbaarheid van Kamerlid Dries Van Langenhove op te heffen. Van Langenhove wordt, als zelfverklaarde eindbaas van de neofascistische jongerenorganisatie Schild & Vrienden, verdacht van racisme en inbreuken op de wapenwetgeving.

Ook van enkele andere kernleden van de organisatie vraagt het parket de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. De raadkamer zou daar eind april over beslissen.

Apache bracht eerder het duistere netwerk achter Van Langenhove in beeld en onderzocht hoe zijn entourage steeds meer macht verwerft binnen Vlaams Belang.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid