Vaccinatie 65-plussers kan druk op ziekenhuizen halveren

 Leestijd: 6 minuten

29

Een succesvolle vaccinatiecampagne bij 65-plussers zou de belasting van onze ziekenhuizen kunnen halveren. Het aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 zou zelfs met meer dan 70% kunnen dalen. Dat toont een projectie gebaseerd op de ...

In het kort

Een succesvolle vaccinatiecampagne bij 65-plussers zou de belasting van onze ziekenhuizen kunnen halveren. Het aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 zou zelfs met meer dan 70% dalen. Dat toont een projectie gebaseerd op de leeftijdspiramide van het aantal overlijdens en de bezetting van de ziekenhuisbedden door Covid-patiënten sinds maart 2020.

“In afwachting van gedetailleerde projecties waarbij we de impact van vaccinaties in kaart brengen, maken we gelijkaardige berekeningen”, zegt biostatisticus, professor Geert Molenberghs. “We komen daarbij tot zeer vergelijkbare resultaten. Zeker de vaccinatiecampagne in woonzorgcentra kan in verhouding een zeer groot effect hebben, vooral op de mortaliteit.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid