Zoon Rob Verreycken vervolgd voor Hitlergroet in Breendonk

 Leestijd: 1 minuut

2

Het Mechels parket vervolgt de zoon van Vlaams Belanger Rob Verreycken voor het brengen van de Hitlergroet in Breendonk. Dat verneemt Apache uit goede bron en wordt bevestigd door parketwoordvoerder Kristof Aerts.

In het kort

Het Mechelse parket vervolgt de zoon van Vlaams Belanger Rob Verreycken voor het brengen van de Hitlergroet in Breendonk. Dat verneemt Apache uit goede bron en wordt bevestigd door parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Samen met een tiental andere leden van de neonazistische groepering Right Wing Resistance bracht de jongeman in de zomer van 2019 een bezoek aan Breendonk, het fort dat door de nazi’s werd gebruikt als doorvoerkamp naar de Duitse concentratiekampen.

In de zogenaamde Casinozaal is de authentieke neonazistische symboliek bewaard gebleven. In die ruimte, onder het hakenkruis en het SS-opschrift ‘Meine Ehre heisst Treue’, bracht onder meer de zoon van Rob Verreycken de Hitlergroet.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid