Vakbonden willen snel duidelijkheid over extra Vlaamse middelen voor zorg

 Leestijd: 4 minuten

0

De vakbonden in de zorgsector hopen dat de Vlaamse Regering snel met een voorstel komt voor de precieze verdeling van de beloofde 525 miljoen euro extra voor de zorg. Pas dan kunnen de onderhandelingen voor een ...

In het kort

De vakbonden in de zorgsector hopen dat de Vlaamse Regering snel met een voorstel komt voor de precieze verdeling van de beloofde 525 miljoen euro extra voor de zorg. Pas dan kunnen de onderhandelingen voor een sociaal akkoord (VIA6) echt gevoerd worden. ‘De mensen gaan ervan uit dat er iets is op 1 januari. De tijd begint te dringen’, klinkt het bij de vakbonden.

De coronacrisis treft de Vlaamse ouderenzorg keihard. Meer dan de helft van de mensen die bezweken aan of met Covid-19, zijn afkomstig uit woonzorgcentra. Ondanks vroege smeekbedes uit de sector, werd er tijdens de eerste golf pas echt actie ondernomen na de eerste piek.

De gezondheidscrisis drukte beleidsmakers ook met de neus op een structureel probleem in de ouderenzorg en bij uitbreiding de hele zorgsector.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid