‘Investeer in betere informatie over corona in achterstandswijken’

 Leestijd: 6 minuten

2

In sommige Antwerpse wijken zoals Borgerhout en Antwerpen Noord is een gebrek aan juiste informatie over corona. Dat stellen opbouwwerkers van Samenlevingsopbouw vast. Zij trekken met meertalige flyers, posters en audiobestanden de wijken in om bewoners ...

In het kort

Er is een groot gebrek aan juiste informatie over corona in sommige Antwerpse wijken zoals Borgerhout en Antwerpen Noord. Opbouwwerkers van Samenlevingsopbouw trekken met meertalige flyers, posters en audiobestanden de wijken in om bewoners te informeren.

“Niet iedereen heeft de VRT NWS-app en kijkt naar Het Journaal om zeven uur. Er is zelfs een groep die denkt dat corona een complottheorie is”, zegt Tamara Laevaert, stafmedewerker bij Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.

“Corona is het werk van de duivel. Die straft ons omdat we verkeerd leven.” Opbouwwerker Belinda Boateng van Samenlevingsopbouw Antwerpen stad hoort dit regelmatig op haar ronde door Antwerpen Noord.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid