‘Welvaartsstaten onder druk omdat grote bedrijven nauwelijks bijdragen’

 Leestijd: 8 minuten

0

Wat kan en moet Europa doen om uit de coronacrisis te geraken? De crisis legt de bestaande ongelijkheid genadeloos bloot, en toonaangevende politici, academici en ondernemers lijken het eens dat die ongelijkheid aanpakken de Europese topprioriteit ...

In het kort

Wat kan en moet Europa doen om uit de coronacrisis te geraken? De crisis legt de bestaande ongelijkheid genadeloos bloot, en toonaangevende politici, academici en ondernemers lijken het eens dat die ongelijkheid aanpakken de Europese prioriteit moet zijn.

Een hervormd, internationaal belastingsysteem moet daarbij helpen. “Dat grote bedrijven met grote overschotten zitten terwijl ze daarvoor nauwelijks bijdragen betalen, is een van de voornaamste redenen waarom onze welvaartsstaten onder zo’n hoge druk staan”, stelt Nicolas Schmitt, Eurocommissaris voor werk en sociale rechten.

Met het ‘Festival voor nieuwe ideeën en nieuwe politiek’ wilde de denktank Friends of Europe naar jaarlijkse gewoonte heel wat centrale figuren uit alle sectoren rond de tafel brengen om na te denken over de toekomst van het continent.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid