Erik Van der Paal dwingt Apache artikel offline te halen

Redactie Apache
Naamloos
Project Lageweg (Stad Antwerpen)

Over de reden waarom Erik Van der Paal ons dwingt het artikel offline te halen, mogen we niet communiceren.

Een eenzijdig verzoekschrift is een procedure waarbij één partij – in dit geval Erik Van der Paal, via zijn raadsman Walter Damen - op zeer korte termijn een vonnis van de rechter bekomt. Dit zonder dat de tegenpartij gehoord wordt, of zelfs nog maar op de hoogte wordt gebracht van het verzoekschrift.

Hoofdredacteur Karl van den Broeck: 'De pers onverhoeds aanpakken via een eenzijdig verzoekschrift is een wel heel geniepige vorm van censuur'

Bij een eenzijdig verzoekschrift spreekt de rechter zich niet uit over de grond van de zaak. Het is een tijdelijke beschikking. Uiteindelijk moet een rechter de zaak ten gronde beoordelen. De beschikking is van kracht tot en met 15 oktober.

"De pers onverhoeds aanpakken via een eenzijdig verzoekschrift is een wel heel geniepige vorm van censuur. Wij hopen snel gehoord te worden in deze zaak zodat we kunnen verdergaan met ons werk: de waarheid achterhalen", zegt hoofdredacteur Karl van den Broeck.

Het is ook niet de eerste keer dat Erik Van der Paal tracht om Apache het zwijgen op te leggen en te intimideren. Eerder deed hij dat – zonder succes - onder meer via een dubbele klacht met daaraan gekoppeld een gigantische schadeclaim. Van der Paal en Land Invest Group schakelden ook privé-detectives in om journalisten van Apache te schaduwen.

Uitgelichte afbeelding: Project Lageweg (Stad Antwerpen)

Correctie: het gaat om een dwangsom van 5.000 euro en niet 10.000 zoals eerst gemeld.

LEES OOK
Tom Cochez / 03-12-2017

Het oog van de meester maakt het paard vet

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Bart De Wever, Erik Van der Paal en Walter Damen.
(Foto: Vassil - Wikimedia Commons)
Tom Cochez, Stef Arends / 16-11-2017

De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever (1): samen aan de feestdis

Met één vingerknip slaagt Erik Van der Paal, de man achter bouwpromotor Land Invest Group, erin om het quasi voltallige Antwerpse schepencollege op te doen draven voor zijn…
Bart De Wever arriveert op het feestje van zijn favoriete bouwpromotor Erik Van der Paal, in het gezelschap van zijn kabinetschef Philippe Beinaerts en de Antwerpse schepenen Koen Kennis en Fons Duchateau.