Internationale desinformatiecampagne over Belgische Congo-commissie

 Leestijd: 4 minuten

4

Een artikel van het Russische nieuwsagentschap Sputnik, gepubliceerd op de populaire Pakistaanse online nieuwssite UrduPoint over de in ons land opgerichte Congo-commissie blijkt opzettelijk misleidend te zijn. Met verzonnen citaten van de directeur van het Africa ...

In het kort

Een artikel van het Russische nieuwsagentschap Sputnik, gepubliceerd op de populaire Pakistaanse online nieuwssite UrduPoint over de in ons land opgerichte Congo-commissie blijkt opzettelijk misleidend te zijn. Met verzonnen citaten van de directeur van het Africa Museum en duiding door onder meer EU-parlementslid Tom Vandendriessche (VB) wordt bewust desinformatie verspreid. Guido Gryseels, de directeur van het Africa Museum, werd nooit benaderd voor een interview. Hij noemt de aan hem toegeschreven woorden in het bericht “een samenraapsel van verzonnen citaten en fragmenten uit eerdere interviews”.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid