Zelzate slaat van de Derde Weg af

 Leestijd: 18 minuten

0

In Zelzate bouwt de lokale coalitie van sp.a en PVDA aan een links lokaal bestuur. De inzet is hoog, maar de inkomsten onzeker. De lokale ‘taksshift’ die grote, in Zelzate gevestigde, bedrijven als Arcelor Mittal viseert ...

In het kort

Zelzate is de enige Vlaamse gemeente waar PVDA bestuurt. De Partij van de Arbeid vormt er een linkse coalitie met sp.a. Brent Meuleman (sp.a) is met zijn 32 jaar één van de jongste burgemeesters van België.

Meuleman heeft de moeilijke taak om lange jaren van politieke twisten, stijgende armoedecijfers en besparingen te kenteren. Om dat te verwezenlijken zet zijn coalitie in op een ‘taksshift’: kleine zelfstandigen krijgen een belastingkorting, terwijl de aanwezige grote bedrijven in Zelzate fors meer moeten betalen.

Werkgeversorganisatie VOKA trekt daartegen naar de Raad van State, tezamen met de getroffen ondernemingen, waaronder Arcelor Mittal.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid