Politiek na Piketty, Piketty na de politiek

 Leestijd: 4 minuten

3

Het laatste boek van ongelijkheidsprofeet Thomas Piketty, ‘Kapitaal en ideologie’, tracht de gebreken van zijn kaskraker ‘Kapitaal in de eenentwintigste eeuw’ te remediëren, vooral met betrekking tot ideologie. Het boek biedt echter ook een waardevolle blik ...

In het kort

‘Ongelijkheid’ wordt pas een probleem wanneer men beslist er een probleem van te maken, iets wat Piketty in de laatste tien jaar pijnlijk heeft ervaren.

Het laatste boek van ongelijkheidsprofeet Thomas Piketty, ‘Kapitaal en ideologie’, tracht de gebreken van zijn kaskraker ‘Kapitaal in de eenentwintigste eeuw’ te remediëren, vooral met betrekking tot ideologie.

Het boek biedt echter ook een waardevolle blik op de lotgevallen van het pikettyisme na 2010: terwijl Piketty de strijd tegen ongelijkheid een nieuwe intellectuele zwaarte verzorgde, ontbrak het hem vaak aan organisatorische slagkracht om recepten uit te voeren.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid