Roeselaars reisbureau voor huurlingen

 Leestijd: 10 minuten

0

Extreemrechtse huurlingen die in Kroatië hadden gevochten, zochten hun weg naar Zuid-Afrika om daar de afschaffing van het apartheidsregime te verhinderen. Wie kon hen hierbij helpen? Slechts één adres: Roger Spinnewyn in Roeselare, de internationale liaison-officier ...

In het kort

Extreemrechtse huurlingen die in Kroatië hadden gevochten, zochten hun weg naar Zuid-Afrika om daar de afschaffing van het apartheidsregime te verhinderen. Wie kon hen hierbij helpen? Slechts één adres: Roger Spinnewyn in Roeselare, de internationale liaison-officier en paramilitaire fixer van de Vlaamse Militanten Orde (VMO).

Journalist Georges Timmerman verzamelde 45 jaar lang persknipsels, rapporten, nota’s, processen-verbaal en andere documenten. Hij duikt in zijn archief en serveert vergeten, verwaarloosde, verloren én nieuwe verhalen, zonder directe aanleiding en zonder link met de actualiteit. Noem het een vorm van journalistieke archeologie, een genre dat zich situeert in het niemandsland tussen berichtgeving en geschiedschrijving.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid