Hoe prins Karel werd gepluimd

 Leestijd: 10 minuten

1

De stormachtige financiële perikelen van prins Karel verschaffen een zeldzame inkijk in de manier waarop sommige leden van de koninklijke familie hun fortuin laten beheren dan wel mismeesteren, op welke vreemde figuren ze hiervoor een beroep ...

In het kort

De stormachtige financiële perikelen van prins Karel verschaffen een zeldzame inkijk in de manier waarop sommige leden van de koninklijke familie hun fortuin laten beheren dan wel mismeesteren, op welke vreemde figuren ze hiervoor een beroep doen, en hoe gruwelijk diep koninklijke familievetes kunnen gaan.

Journalist Georges Timmerman verzamelde 45 jaar lang persknipsels, rapporten, nota’s, processen-verbaal en andere documenten. Hij duikt in zijn archief en serveert vergeten, verwaarloosde, verloren én nieuwe verhalen, zonder directe aanleiding en zonder link met de actualiteit. Noem het een vorm van journalistieke archeologie, een genre dat zich situeert in het niemandsland tussen berichtgeving en geschiedschrijving.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid