Guy Mathot en de gevaarlijke videocassette

 Leestijd: 11 minuten

0

Een magistraat noemde Eliane Van Vreckom ‘een valse, verraderlijke, perfide vrouw’. Ze had meer dan één machtige man in haar greep. Guy Mathot was bang van haar dreigementen. Charly De Pauw overlaadde haar met dure cadeaus. ...

In het kort

Een magistraat noemde Eliane Van Vreckom eens ‘een valse, verraderlijke, perfide vrouw’. Ze had meer dan één machtige man in haar greep.

Guy Mathot was bang van haar dreigementen. Charly De Pauw overlaadde haar met dure cadeaus. Ze wist van het bestaan van een videocassette met compromitterende beelden van Paul Vanden Boeynants en Henri Simonet.

Ziehier het decor voor de oplichtingszaak rond de Feluy-raffinaderij.

Journalist en mede-oprichter van Apache Georges Timmerman verzamelde 45 jaar lang persknipsels, rapporten, nota’s, processen-verbaal en andere documenten. Hij duikt in zijn archief en serveert vergeten, verwaarloosde, verloren én nieuwe verhalen, zonder directe aanleiding en zonder link met de actualiteit. Noem het een vorm van journalistieke archeologie, een genre dat zich situeert in het niemandsland tussen berichtgeving en geschiedschrijving

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid