Technocratie als steunbalk van fundamenteel ongelijke wereld

 Leestijd: 5 minuten

5

2020 is het jaar van de technocraat. Nationale regeringen zetten campagnes op poten om hun reddingswerkers, verpleegkundigen, politieagenten en treinchauffeurs te fêteren. In Europa en Amerika wordt het beleid tegelijk steeds explicieter uitgeschreven door een selecte ...

In het kort

2020 is het jaar van de technocraat. Nationale regeringen zetten campagnes op poten zetten om hun reddingswerkers, verpleegkundigen, politieagenten en treinchauffeurs te fêteren. In Europa en Amerika wordt het beleid tegelijk steeds explicieter uitgeschreven door een selecte groep aan experts die hun macht amper aan verkiezingen te danken hebben.

Centrale banken ontpopten zich tot algemene klusjesmannen voor een noodlijdende politieke kaste die de trojka van economische, politieke en medische crisis amper de baas kan. De resultaten van de technocratische emancipatie zijn allerminst egalitair. Centrale banken stabiliseren systemen, maar stellen zich amper de vraag of die systemen wel het stabiliseren waard zijn.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid