Onderzoeksjournalistiek in België niet langer verzekerbaar

 Leestijd: 2 minuten

2

Geen enkele grote verzekeraar wil nog een groepspolis afsluiten voor journalisten. Intimiderende rechtszaken met forse schadeclaims, zoals in dossier Land Invest Gate, maken dat verzekeraars niet langer bereid zijn in te gaan op de vraag ...

In het kort

Geen enkele grote verzekeraar wil nog een groepspolis afsluiten voor journalisten. Intimiderende rechtszaken met forse schadeclaims, zoals in dossier Land Invest Group maken dat verzekeraars niet langer bereid zijn in te gaan op de vraag van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ).

“Via onze makelaar hebben we de voorbije maanden uitgebreid geprobeerd om een nieuwe groepspolis af te sluiten bij de belangrijkste spelers die op dat vlak actief zijn in ons land”, zegt Charlotte Michils, juridisch adviseur bij VVJ en AVBB (Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten). “Helaas blijkt niemand nog bereid om zo’n groepsverzekering aan te bieden.”

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid