Politieke hoogspanning over bevoegdheden gezondheidszorg

 Leestijd: 4 minuten

0

De Vlaamse partijen zijn het niet eens over hoe de bevoegdheden op vlak van volksgezondheid na de coronacrisis verdeeld moeten worden. Open Vld en SP.A neigen naar een herfederalisering, maar staan met die visie voorlopig alleen. ...

In het kort

De onderhandelingen voor een nieuwe regering beloven er niet makkelijker op te worden, nu ook de verdeling van bevoegdheden over gezondheidszorg op de agenda staat.

De Vlaamse partijen in ons land zijn het alleszins niet eens over hoe de bevoegdheden op vlak van volksgezondheid na de coronacrisis verdeeld moeten worden. Open Vld en SP.A nijgen naar een herfederalisering, maar staan met die visie voorlopig alleen.

Nu de coronacrisis enkele pijnpunten van het systeem blootlegt, zorgt de versnippering tussen het domein welzijn en gezondheidszorg voor politieke verdeeldheid. Waar ze het wel eens over lijken: extra investeringen zijn broodnodig.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid