Een killer van Khadaffi, in Amerika én België

 Leestijd: 11 minuten

2

Een Amerikaanse ex-militair die op Amerikaans grondgebied moordaanslagen pleegt op Libische dissidenten, hierbij bescherming geniet van CIA-agenten en daarbovenop tussen de aanslagen door in België onderduikt. Gekker kan het niet worden? Toch wel, want deze huurmoordenaar ...

In het kort

Georges Timmerman verzamelde 45 jaar lang persknipsels, rapporten, nota’s, processen-verbaal en andere documenten. Hij duikt in zijn archief en serveert vergeten, verwaarloosde, verloren én nieuwe verhalen, zonder directe aanleiding en zonder link met de actualiteit. Noem het een vorm van journalistieke archeologie, een genre dat zich situeert in het niemandsland tussen berichtgeving en geschiedschrijving.

In deze aflevering: het verhaal van een Amerikaanse ex-militair die op Amerikaans grondgebied moordaanslagen pleegt op Libische dissidenten, hierbij bescherming geniet van CIA-agenten en daarbovenop tussen de aanslagen door in België onderduikt. Gekker kan het niet worden? Toch wel, want deze huurmoordenaar werkte ook samen met een Belgische wapenhandelaar die een complete fabriek voor kernbommen wou verkopen aan Khadaffi.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid