‘Impact op milieu en klimaat van miljardenfabriek Ineos ruimer bekijken’

 Leestijd: 3 minuten

0

Groen vraagt om de effecten op klimaat en milieu van de geplande nieuwe fabriek van petrochemiereus Ineos in de Antwerpse haven ruimer en internationaler te bekijken. Met name de effecten van de schaliegaswinning en van de ...

In het kort

Groen vraagt om de effecten op klimaat en milieu van de geplande nieuwe fabrieken van petrochemiereus Ineos in de Antwerpse haven ruimer en internationaler te bekijken. Met name de effecten van de schaliegaswinning en van de plasticvervuiling moeten volgens de ecologisten in de beoordeling worden meegenomen. De vernieuwde Europese richtlijn maakt die eis plausibel. In de nieuwe fabrieken wil Ineos schaliegas verwerken tot grondstoffen voor plastics.

Volgens professor milieurecht Luc Lavrysen (UGent) is dergelijke brede interpretatie van te onderzoeken effecten op milieu en klimaat alleszins niet van de pot gerukt. “Hoe ruim je de effecten van een project als dit moet bekijken, is wel degelijk voor interpretatie vatbaar. Er kunnen argumenten worden aangedragen om breder te gaan kijken.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid