Overleeft populisme de coronacris?

 Leestijd: 5 minuten

3

Zal het populisme de coronacrisis overleven? Terwijl experts over het hele continent het beleid uitschrijven, lijkt de oude populistische belofte van volkssoevereiniteit uit de jaren 2010 zich steeds verder in de verte te verwijderen. Het wordt ...

In het kort

Zal het populisme de coronacrisis overleven? Terwijl experts over het hele continent het beleid uitschrijven, lijkt de oude populistische belofte van volkssoevereiniteit uit de jaren 2010 zich steeds verder in de verte te verwijderen. Het wordt een levendige herinnering aan het einde van een tijdperk. Daarom mag het niet verbazen: de politieke zelfbepaling wordt op een zijspoor gezet voor lichamelijk overleven; geen politiek zonder gezonde lichamen.

De coronacrisis lijkt ook vele van de gevoelens die het populisme in het voorbije decennium uitbuitte terug te dringen. Denk aan het verlangen naar zekerheid én het vermogen om risico’s te nemen, zo expliciet aangegeven door de gewaagde mobilisering van de Brexitstem.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid