5G biedt kansen voor kleine telecombedrijven

 Leestijd: 5 minuten

1

Proximus lanceerde op 1 april een beperkt 5G-netwerk voor consumenten in België. Niettemin blijken toepassingen van 5G vooral bij bedrijven te liggen. Telecom gaat dus van smartphones verkopen naar sensoren verbinden, en dat maakt het ook ...

In het kort

Proximus lanceerde op 1 april een beperkt 5G-netwerk voor consumenten in België. Niettemin blijken toepassingen van 5G vooral bij bedrijven te liggen.

Tot voor kort stond telecom namelijk gelijk aan grote operatoren zoals Proximus, Telenet en Orange, die telefonie-abonnementen en smartphones verkochten. Maar met de introductie van 5G komt de nadruk steeds meer op de bedrijvenmarkt te liggen. Op sensoren in fabrieken en verbindingen op bedrijventerreinen dus, ongeacht de recente introductie van 5G voor particuliere consumenten door Proximus.

Dat brengt een verschuiving van de markt mee. Kleine opdonders zoals Citymesh, maar ook bedrijven zoals Entropia of de Limburgse IT-groep Cegeka dagen de grotere operatoren uit.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid