De avonturen van een extreemrechtse zakenman

 Leestijd: 21 minuten

0

“Ik heb geen beroep. Ik werk voor mezelf. Ik koop en verkoop alles en dit overal op de wereld. Met alles bedoel ik dan ook alles. Zaken waar ik niets van af weet, zoals computers, verzekeringen, ...

In het kort

Georges Timmerman verzamelde 45 jaar lang persknipsels, rapporten, nota’s, processen-verbaal en andere documenten. Hij duikt in zijn archief en serveert vergeten, verwaarloosde, verloren én nieuwe verhalen, zonder directe aanleiding en zonder link met de actualiteit. Noem het een vorm van journalistieke archeologie, een genre dat zich situeert in het niemandsland tussen berichtgeving en geschiedschrijving.

In deze aflevering: de onvoorstelbare levensloop van Amand Geschier. De Antwerpenaar presenteerde zich graag als zakenman, maar verklapte niets over zijn activiteiten als extreemrechtse militant, geheimagent en wapensmokkelaar. Zijn hele leven lang was hij betrokken bij een eindeloze stoet diefstallen, politieke aanslagen, corruptiezaken, spionage-affaires, clandestiene operaties en vooral veel schimmige wapendeals. Wat over hem geweten is, volstaat om meer dan één spannende misdaadthriller te vullen. Maar lang niet al zijn activiteiten zijn in kaart gebracht en er blijven nog veel mysterieuze gaten in zijn biografie.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid