Comité P opende al vijf dossiers van klokkenluiders bij politie

 Leestijd: 5 minuten

0

Bij Comité P lopen al vijf klachtendossiers van klokkenluiders sinds de Klokkenluiderswet voor de politie in werking trad. Dat zegt Kathleen Stinckens, voorzitster van Comité P, het extern controleorgaan op de politie, in een interview met Apache. ...

In het kort

Bij Comité P lopen al vijf klachtendossiers van klokkenluiders sinds de Klokkenluiderswet voor de politie in werking trad. Dat zegt Kathleen Stinckens, voorzitster van Comité P, het extern controleorgaan op de politie, in een interview met Apache. Politieambtenaren die problemen willen melden, kunnen dat sinds vorige zomer met minder vrees voor negatieve gevolgen.

Om het bijkomend werk met klokkenluiders de baas te kunnen, kreeg Comité P bovendien meer middelen, na jaren van besparingen.

Comité P is dan ook “erg tevreden” dat het werkingsbudget voor 2020 werd verhoogd met 1 miljoen euro in vergelijking met 2019. “Een stijging van ongeveer 10 procent”, zegt Stinckens. “De nieuwe klokkenluidersprocedure vraagt veel capaciteit. Het zijn moeilijke dossiers die grondig onderzoek vergen, en waarbij we strikte termijnen moeten respecteren.”

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid