Vrouwelijke nieuwkomers beginnen vaker eigen bedrijf 

 Leestijd: 4 minuten

0

Vrouwelijke nieuwkomers in ons land kiezen steeds vaker voor het zelfstandig ondernemerschap. Verwonderlijk is dit niet. In hun land van herkomst hebben ze vaak al ervaring met het leiden van een eigen zaak. “In Iran had ik ...

In het kort

Vrouwelijke nieuwkomers in ons land kiezen steeds vaker voor het zelfstandig ondernemerschap. Verwonderlijk is dit niet. In hun land van herkomst hebben ze vaak al ervaring met het leiden van een eigen zaak.

“In Iran heb ik jarenlang een eigen naaiatelier gehad. Ik werk graag hard en vind het fijn om mijn eigen baas te zijn. Dat wilde ik in België ook”, getuigt Kobra Hassani.

Kobra is niet de enige vrouwelijke nieuwkomer die een eigen bedrijf opstart. Sinds 2013 komen er elk jaar 10.000 vrouwelijke zelfstandigen bij. Inmiddels is ruim een derde van de zelfstandigen vrouw. Ook onder nieuwkomers groeit het aandeel vrouwelijke ondernemers. Het Project AZO! helpt nieuwkomers bij de opstart van een eigen onderneming.

8 maart is Internationale Vrouwendag. De Vrouwenraad zet dit jaar de strijd voor een sterke sociale zekerheid centraal.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid