Zingen tegen verharding, voor verbondenheid

 Leestijd: 3 minuten

0

Een wild idee van een clubje vrienden groeide uit tot een niet-partijgebonden en feestelijk gebeuren. Met een opkomst van duizend mensen van alle leeftijden was de Schrikkelwake van zaterdag 29 februari 2020 in de Gentse Vooruit een groot ...

In het kort

Een wild idee van een clubje vrienden groeide uit tot een niet-partijgebonden en feestelijk gebeuren. Met een opkomst van duizend mensen van alle leeftijden was de Schrikkelwake van zaterdag 29 februari 2020 in de Gentse Vooruit een groot succes. Intense samenzang van protestliederen werd afgewisseld met een serene lectuur door prominente Gentenaars van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

In hun platformtekst hadden de organisatoren van de wake vooraf gewezen op de nood aan een nieuwe verbondenheid. Het symbolische moment van de schrikkeldag kon een aanleiding worden “om onverschrokken samen te komen met zoveel mogelijk burgers, partners uit het middenveld, en iedereen die staat voor een solidaire, democratische samenleving”.

Zomaar verontwaardigd zijn over de maatschappelijke verharding, volstaat voor de initiatiefnemers immers niet meer.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid