Zo verovert het Chinese Tencent de Europese markt voor games

 Leestijd: 6 minuten

0

Niet het Japanse Sony of het Amerikaanse Microsoft, maar het Chinese Tencent is dé grootverdiener van de game-industrie. Hoewel de techreus in het Westen weinig aandacht krijgt, is het stilaan zijn invloed aan het uitbreiden. Daarbij ...

In het kort

Niet het Japanse Sony of het Amerikaanse Microsoft, maar het Chinese Tencent is dé grootverdiener van de game-industrie. Hoewel de techreus in het Westen weinig aandacht krijgt, is het stilaan zijn invloed aan het uitbreiden. Daarbij gebruikt het een aantal bekende trucs.

Staatssteun, diefstal, spionage en handelstekorten: het zijn zorgen die de kop opsteken bij elke vorm van Chinese expansie in het Westen. China – in wezen een dictatuur – verspreidt zijn bedrijven en ideeën in het buitenland zonder op gelijke voet te concurreren. Dat doet het zowel fysiek (met havens en spoorwegen) als digitaal (met computerchips en 5G-netwerken), zo luidt het verwijt van westerse politici en economen.

Één sector waarin China wil domineren blijft vaak buiten beschouwing. Dat is een sector die per definitie niet al te serieus wordt genomen, maar die rijk is aan zowel euro’s als data: de game-industrie.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid