Negen maanden politiek masseren zonder happy ending


Al van voor de verkiezingen was duidelijk dat een coalitie tussen PS en N-VA geen optie was. Geen informateur, preformateur of koninklijk opdrachthouder die daarin verandering kon brengen. Een reis door politiek België aan de hand ...

In het kort

‘Neen, we zullen niet onderhandelen met N-VA, we willen niet spreken over confederalisme en we willen geen tijd verliezen.’ De tweet die Paul Magnette twee weken voor de verkiezingen van 26 mei verstuurde, verschilde in niets van de boodschap waarmee hij eind vorige week een eind maakte aan de opdracht van koninklijk opdrachthouder Koen Geens.

Ook opponent N-VA was in die dagen voorafgaand aan de stembusslag zo klaar als een klontje: “Mijn enige echte veto dat reëel is, is tegen PS en Ecolo”, liet voorzitter Bart De Wever optekenen in Le Soir. Voor de duidelijkheid herhaalde Bart De Wever die laatste uitspraak ook nog eens op verkiezingsavond.

Wat De Wever en Magnette voor de verkiezingen zeiden, blijkt negen maanden later nog steeds het geval: beide partijen zijn niet in staat om samen een regering te vormen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelNegen maanden politiek masseren zonder happy ending
Auteur(s)Tom Cochez & Samira Atillah
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=114477
Gepubliceerd 19 februari 2020 @ 08:13
Opgevraagd27 mei 2020 @ 06:04
Klik hier om te printen