Sociale economie neemt hoge vlucht

 Leestijd: 3 minuten

0

Het aantal mensen werkzaam in de sociale economie is de afgelopen twee jaar fors gestegen. In maatwerkbedrijven, één van de deelsectoren van de sociale economie, waren in 2019 bijna dertig procent meer werknemers dan twee jaar ...

In het kort

Het aantal mensen werkzaam in de sociale economie is de afgelopen twee jaar fors gestegen. In maatwerkbedrijven, één van de deelsectoren van de sociale economie, waren in 2019 bijna dertig procent meer werknemers dan twee jaar geleden, blijkt uit cijfers van de VDAB. Een nieuwe maatregel bepaalt dat een deel van deze groep dit jaar moet doorstromen naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt.

Vlaams minister van sociale economie Hilde Crevits (CD&V) wil ook werknemers van maatwerkbedrijven sensibiliseren om de overstap naar de reguliere arbeidsmarkt te maken. Daarom is er afgesproken om tien project van de maatwerkers te screenen op een mogelijke doorstroom.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid