Reizen om te leren dekoloniseren

 Leestijd: 7 minuten

3

‘Het dekoloniseringsparcours’ van Lucas Catherine bevat twee reisgidsen: een letterlijke, naar de talrijke sporen van het koloniale verleden in België, maar ook een mentale gids, naar een gedekoloniseerde geschiedenis. We wandelen met Catherine door Brussel om ...

In het kort

‘Het dekoloniseringsparcours’ van Lucas Catherine bevat twee reisgidsen: een letterlijke, naar de talrijke sporen van het koloniale verleden in België, maar ook een mentale gids, naar een gedekoloniseerde geschiedenis.

We wandelen met Catherine door Brussel om van de koloniaal in onszelf af te geraken. Op pad langs de fysieke restanten van het kolonialisme in België. Van Brussel tot Oostende.

Een gesprek over de smaak van chocolade en bananenhandel, maar vooral over één van de zwartste bladzijden in de Belgische geschiedenis. ‘Het is tijd om de geschiedenis zelf te dekoloniseren. En daar is veel werk aan de winkel.’

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid