Klimaatactivisten intimideren met dwangsommen (en hun boodschap kapen)

 Leestijd: 4 minuten

1

Febiac eist dwangsommen van tientallen klimaatactivisten die zaterdag geweldloos actie voerden op het autosalon. De automobielfederatie probeerde zelfs om de actie te belemmeren over het hele gerechtelijk arrondissement Brussel. Die vormen van juridische intimidatie van geweldloze actievoerders ...

In het kort

Febiac eist dwangsommen van tientallen klimaatactivisten die zaterdag geweldloos actie voerden op het autosalon. De automobielfederatie probeerde zelfs om een dwangmiddel over het hele gerechtelijk arrondissement Brussel te krijgen. Die vormen van intimidatie tegenover geweldloze acties zijn helaas niet nieuw, maar wel efficiënt, want er wordt meer over de boetes dan over het maatschappelijk probleem gesproken.

Bovendien gaat daardoor niet alleen de boodschap van de actie verloren, ook worden actiegroepen in hun werking gegijzeld door de juridische actie van de actoren in het maatschappelijk probleem dat ze net willen aankaarten. “Het is altijd vervelend dat je als groep actievoerders en als beweging tijd moet steken in dat soort van zaken en niet in de boodschap die je wil brengen”, klinkt het bij Vredesactie.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid