Net sluit zich rond frauduleuze Belgische offshore-maatschappij in Dubai

 Leestijd: 1 minuut

0

Het gerechtelijk onderzoek naar frauduleuze constructies in het Belgische luik van de ‘Dubai Papers’ geraakt stilaan in een stroomversnelling. Parallel daaraan heeft de Franstalige balie van Brussel een disciplinair onderzoek opgestart naar advocaten Thierry Afschrift en ...

In het kort

Het gerechtelijk onderzoek rond frauduleuze constructies in het Belgische luik van de ‘Dubai Papers’ geraakt stilaan in een stroomversnelling. Na een klacht van ngo ATTAC start de Franstalige balie van Brussel bovendien een disciplinair onderzoek tegen advocaten Thierry Afschrift en Arnaud Jansen.

ATTAC kondigt een bijkomende klacht aan bij het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB). Het Federaal Parket heeft de overgedragen stukken uit de Dubai Papers ter beschikking gesteld van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Georganiseerde Economische en Financiële Delinquentie (CDGEFID). “Op zeer korte termijn” wordt ook een onderzoek opgestart door de Belgische Belastinginspectie, liet justitieminister Koen Geens weten.

 

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid