Dries Van Langenhove spreker op racistisch congres in VS


Dries Van Langenhove, de ‘eindbaas’ van Schild & Vrienden die in mei op een Vlaams Belang-lijst tot parlementslid werd verkozen, wordt aangekondigd als één van de sprekers op een conferentie van de openlijk racistische American Renaissance. ...

In het kort

Dries Van Langenhove, de ‘eindbaas’ van Schild & Vrienden die in mei op een Vlaams Belang-lijst tot parlementslid werd verkozen, wordt aangekondigd als één van de sprekers op een conferentie van de openlijk racistische American Renaissance. De conferentie gaat door eind mei in de Verenigde Staten. Van Langenhove is één van de (nu al) aangekondigde sprekers.

“Het is niet mijn organisatie”, reageert Van Langenhove. “Ik ga spreken voor iedereen die me dat vraagt. Ook als morgen de PVDA me uitnodigt, zal ik met plezier op hun vraag ingaan.”

American Renaissance was aanvankelijk een tijdschrift opgericht door de New Century Foundation en dus ook de Amerikaanse publicist en activist Jared Taylor die opvattingen over raszuiverheid en vrijwillige segregatie van rassen propageert. Taylor wordt gezien als een boegbeeld van de alt-rightbeweging en voerde mee campagne om Donald Trump verkozen te krijgen als Amerikaans president. Taylor spreekt over zichzelf niet als zijnde een racist, maar als een ‘rassenrealist’ en verdediger van blanke belangen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelDries Van Langenhove spreker op racistisch congres in VS
Auteur(s)Ton Rennenberg & Tom Cochez
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=111245
Gepubliceerd 10 januari 2020 @ 10:37
Opgevraagd10 juli 2020 @ 15:54
Klik hier om te printen