Negationisme voor de rechtbank

 Leestijd: 6 minuten

1

Na jaren van stilstand vinden inbreuken op de negationismewet en antiracismewet in ons land eindelijk hun weg naar de rechtbank. Het onderzoek naar de Hitlergroet in het Fort van Breendonk hoort ook in dat rijtje thuis, ...

In het kort

Na jaren van stilstand vinden inbreuken op de negationismewet en antiracismewet in ons land eindelijk hun weg naar de rechtbank.

Belgische rechtbanken hebben sinds 2006 amper twaalf veroordelingen voor overtredingen van de negationismewet uitgesproken. Minder dan één per jaar dus. Maar er zit een stroomversnelling aan te komen.

Het onderzoek naar de Hitlergroet in het Fort van Breendonk hoort daar ook thuis, maar zit nog in de beginfase. De directie van het herinneringsoord in Willebroek en Unia stellen zich opvallend terughoudend op. Zij stelden zich geen burgerlijke partij en dienden zelfs nog geen klacht in. Officieel om “de aandacht voor het geïsoleerde feit niet nog groter te maken”.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid