Land Invest Group en de vrienden van N-VA

 Leestijd: 7 minuten

4

Verschillende politici en mensen uit de directe entourage van N-VA passeerden uitgebreid langs de kassa van projectontwikkelaar Land Invest Group. Dat gebeurde onder meer bij de aankoop van relatiegeschenken, het verstrekken van juridisch advies, het boeken ...

In het kort

Waarom kocht Land Invest Group via dochtermaatschappij LIPM voor duizenden euro’s relatiegeschenken in de intussen verdwenen kunstgalerie van de kabinetsmedewerker van voormalig Antwerps schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA), de man die de bouwdossiers van Land Invest Group chaperonneerde?

Is het enkel toeval dat de Wilrijkse districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA) voor ruim 220.000 euro juridisch advies factureerde aan LIPM?

Waarom klopte Land Invest Group aan bij het Schotens reisbureau van burgemeester en Vlaams parlementslid Maarten De Veuster (N-VA) voor het boeken van luxueuze bedrijfsreizen?

Groeide voetbalclub Beerschot uit tot een hotspot voor (Antwerpse) N-VA politici, los van de sponsoring met honderden duizenden euro’s door Land Invest Group? En is het toeval dat de toenmalige sterke man van de club – advocaat Frederic Lenders – tegelijk voor meer dan 1,9 miljoen euro juridische kosten factureerde aan de projectontwikkelaar?

Waarom ‘investeerde’ Land Invest Group bovendien 400.000 euro – geld afkomstig van Luikse gepensioneerden – in de sponsoring van het chique Optima Open tennistoernooi in Knokke Le Zoute?

De opvallende gebeurtenissen rond de Antwerpse projectontwikkelaar de voorbije jaren maken dat bovenstaande vragen een antwoord verdienen. Alleen lijkt niemand bereid om het te geven.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid