De ondergrondse Oekraïense connectie van de broers De Croÿ

 Leestijd: 1 minuut

0

De Belgische prins Henri De Croÿ en zijn broer Emmanuel onderhielden nauwe zakelijke en vriendschappelijke banden met een hooggeplaatste figuur binnen de Oekraïense onderwereld. Dat is het resultaat van bijkomend onderzoek door het Franse tijdschrift ...

In het kort

De Belgische prins Henri De Croÿ en zijn broer Emmanuel onderhielden nauwe zakelijke en vriendschappelijke banden met een hooggeplaatste figuur binnen de Oekraïense onderwereld. Dat is het resultaat van bijkomend onderzoek door het Franse tijdschrift Paris Match naar Belgische netwerken die opduiken in de vorig jaar gelekte Dubai Papers.

Uit eerder onderzoek was uit die Dubai Papers al gebleken dat de prins en zijn entourage betrokken zijn bij een groot offshore-schandaal met quasi ontelbare vertakkingen.

De diensten die werden aangeboden door de Helin-groep van Prins Henri De Croÿ blijken opnieuw niet zo onschuldig te zijn als hij zelf wil doen uitschijnen. Eerder had de ‘Zwarte Prins’ beweerd dat de vermogensbeheerder met zetel in het Arabisch Emiraat Ras al-Khaima zich uitsluitend bezighield met ‘fiscale optimalisatie’.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid