Ernstig mishandelde kinderen moeten soms lang op hulp wachten 

 Leestijd: 4 minuten

0

Het Kinderrechtencommissariaat krijgt elk jaar klachten over de trage manier waarop bevoegde diensten ingrijpen bij ernstige vormen van kindermishandeling. Het gaat over meldingen die te lang blijven hangen op het parketniveau én over de lange wachttijden ...

In het kort

Een jongen van 12 jaar legt in december een videoverhoor af over het seksueel misbruik bij de vader. Alles werd overgemaakt aan het parket, maar twee maanden later staat de zaak nog nergens en luidt de boodschap: het onderzoek loopt.

Het Kinderrechtencommissariaat krijgt elk jaar klachten over de trage manier waarop bevoegde diensten ingrijpen bij ernstige vormen van kindermishandeling. Het gaat over meldingen die te lang blijven hangen op het parketniveau én over de lange wachttijden bij de jeugdhulpverlening. Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling bevestigt de lange wachttijden.

“Het gaat om minderjarigen in ernstig verontrustende situaties waar snel moet worden gehandeld. Het is onaanvaardbaar dat deze kinderen lang moeten wachten op de juiste hulp”, zegt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid