Iraans-Amerikaanse schrijfster Dina Rayeri: ‘Waarom moet ik dankbaar zijn?’

 Leestijd: 3 minuten

0

In 1985 vluchtte de toen achtjarige Dina Nayeri met haar ouders uit Iran naar de VS. Het zou een ervaring worden die Nayeri tekende. De afgelopen jaren schreef de Iraanse vaak over begrippen als identiteit, inburgering ...

In het kort

In 1985 vluchtte de toen achtjarige Dina Nayeri met haar ouders uit Iran naar de VS. Het zou een ervaring worden die Nayeri tekende. De afgelopen jaren schreef de Iraanse vaak over begrippen als identiteit, inburgering maar vooral (on)dankbaarheid.

“De meeste journalisten stellen mij vragen over het migratie- en vluchtelingendebat, maar ze vergeten daarbij dat ik in de eerste plaats een schrijver ben,” zegt Dina Nayeri strijdvaardig. De Iraans-Amerikaanse schrijfster is in Brussel, waar ze te gast is bij boekhandel Passa Porta om te praten over haar pas uitgegeven boek De ondankbare vluchteling (Volt). Daarin doet ze haar relaas over haar persoonlijke ervaring als vluchteling.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid