Plantageholding Socfin viseert ngo-medewerkers

 Leestijd: 3 minuten

0

Zeven medewerkers van vier ngo’s zijn in Luxemburg verhoord na een klacht van plantageholding Socfin. Die noemt een recente publicatie over landroof in Sierra Leone ‘lasterlijk’. De Noord-Zuidbeweging en mensenrechtenorganisaties hekelen de aanhoudende intimidatiepogingen van de ...

In het kort

Zeven medewerkers van vier ngo’s zijn in Luxemburg verhoord na een klacht van plantageholding Socfin. Die noemt een recente publicatie over landroof in Sierra Leone ‘lasterlijk’. De Noord-Zuidbeweging en mensenrechtenorganisaties hekelen de aanhoudende intimidatiepogingen van de Frans/Belgische agro-industriële groep.

Palmolie- en rubberproducent Socfin bezit ruim 192.000 ha palmolie- en rubberplantages in Afrika en Azie. De Belg Hubert Fabri is meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf met zetel in Luxemburg, andere sterke man is de Franse ondernemer Vincent Bolloré. De oorsprong van Socfin gaat terug naar de koloniale tijd.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid