N-VA-directeur op loonlijst Vlaams Parlement (en hij is geen uitzondering)

 Leestijd: 4 minuten

0

Verschillende medewerkers van Vlaamse volksvertegenwoordigers werken niet in het Vlaams Parlement, maar op hun partijhoofdkwartier. Voor de algemene partijwerking kunnen partijen nochtans al rekenen op een royale jaarlijkse overheidsdotatie. Bij N-VA staat onder andere algemeen directeur ...

In het kort

Een groot deel van de ‘parlementair medewerkers’ van Vlaamse volksvertegenwoordigers werken niet in het Vlaams Parlement, maar op hun partijhoofdkwartier. Voor de algemene partijwerking kunnen partijen nochtans al rekenen op een royale jaarlijkse overheidsdotatie.

Apache kon informatie over de parlementair medewerkers inkijken op het intranet van het Vlaams Parlement. Parlementair medewerkers worden betaald met geld van de Vlaamse overheid en moeten de volksvertegenwoordigers ondersteunen in hun parlementair werk.

In werkelijkheid werken veel medewerkers niet in het parlement, en zetten ze zich in voor de partij. Vooral bij de medewerkers van volksvertegenwoordigers van N-VA en sp.a is dit duidelijk zichtbaar.

Bij N-VA staat onder andere algemeen directeur Piet De Zaeger als parlementair medewerker op de loonlijst. Bij sp.a gaat het onder meer om de boekhouder van de partij.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid