Rechterhand Didier Reynders in nauwe schoentjes

 Leestijd: 2 minuten

1

Het parket in Namen is een opsporingsonderzoek gestart naar smeergeld rond een vzw waarbij Jean-Claude Fontinoy, de naaste medewerker van Didier Reynders, betrokken is. Apache bracht in september getuigenissen over de betaling van grote sommen geld ...

In het kort

Het parket in Namen is een opsporingsonderzoek gestart naar smeergeld rond een vzw waarbij Jean-Claude Fontinoy, de rechterhand van Didier Reynders, betrokken is.

Het onderzoek werd al enkele maanden terug opgestart en kwam er op basis van anonieme getuigenissen. In september werd ook Apache gecontacteerd door een anonieme bron, actief in de wereld van het vastgoed. Die bron had weet van minstens drie betalingen van telkens 25.000 euro door een projectontwikkelaar aan de vzw, in de periode 2011-2015.

Fontinoy staat centraal in tal van andere dubieuze kwesties waar Apache de voorbije weken uitgebreid over berichtte. Onder meer de dubbele verkoop van het N-VA partijhoofdkwartier en de verkoop van het Rijksadministratief Centrum.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid